Arduino Web Simülasyon

      Arduino ile çalışan kişilerdenseniz bu işi öğrenmeye başlamak istediğimizde elinizde bir Arduino bulunmayabilir. Bunun için bazı düşünceli şahıslar :D  123d.circuits.io adında bir web sitesi üzerinden Arduino simülasyonu hazırlamışlar. Bu simülasyon üzerinden Arduino için başlangıç çapında küçük projeler yapabiliriz. En azından başlangıçta elinde bir Arduino kiti bulunmayan biri için güzel bir simülasyon ortamı.

     Öncelikle sitenin bu hizmetinden faydalanmak için üye olmamız gerekiyor. 

    Siteye buradan girdikten sonra Sing up ile kayıt olabilir veya Sing In 'e tıkladıktan sonra facebook hesabınızla giriş yapabilirsiniz.    Siteye girişimizi yaptıktan sonra aşağıdaki şekilde gösterilen New Breadboard Circuit butonuna tıklayoruz ve simülasyon ekranımız açılıyor. 

Açılan ekranımızda breadboard 'ımız hazır olarak geliyor. Arduino'muzu eklemek için sağ üst köşedeki Compenents 'e tıklayıp alt tarafta açılan listede Arduino kitimizi bulup sağ tafta Add (ekle) ile ekranımıza ekleyebiliyoruz.
    Arduino 'muzu ekledikten sonra aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi Code Editor 'e tıklayıp Arduino 'muza yazıcağımız kodları buraya yazıp Upload & Run diyerek çalıştırabiliriz. 
   
     Evet.. Elimizde bir Arduino kiti bulunmadan da sanal ortamda bir proje gerçekleştirebiliriz. Ama unutmayalım ki sanalda yapacaklarımız da sınırlıdır. :D  

Yorumlar

Popüler Yayınlar