Python ile Anlık Klavye ve Fare Hareketlerini İzleme ( Keylogger Giriş ) - PyHook Modülü

Keylogger üzerinde çalıştığı bilgisayarda basılan klavye tuşlarını kayıt altına alan bir casus yazılımdır. Gelişmişliğine göre bu kayıtları sahiplerine belli yollarla iletirler. Biz ise bu anlık takip işini pyHook modülü ile yapacağız.
Uzatmadan pyHook modülüne giriş yapalım.



pyHook Nedir?

Hook kelimesi ingilizcede  kanca takmak anlamında kullanılmaktadir. Bu modül Windows ortamında klavye ve fare hareketlerini izleyip bunları takip altına alabilen veya bu hareketleri engelleyebilen bir modüldür.

pyHook Modülünü Nasıl Yüklerim?

Python sürümünüze göre buradan PyHoook modülünün exe uzantılı dosyasını indirip direkt kurabilirsiniz. 

Klavye Takibi

Bu işi kodlar üzerinden anlatmamın daha açıklayıcı olacağını düşünüyorum.
Bu kod ile herhangi klavyede basılan  tuşları görebiliyoruz. Bunları kayıt ederek bir keylogger yapabiliriz. Bunu ileriki aşamalarda yapmaya çalışırız.



Fare Takibi

Klavyede basılan tuşları anlattığımız gibi fare takibini de kodlar üzerinde anlatalım.


Fare veya Klavye Hareketi Engelleme

Klavye veya mouse ile yapılan bazı hareketleri pyHook modülü ile bloke de edebiliyoruz. Örneğin "B" harfine bloke edersek. Kişi "B" harfine bassa da bu harf bloke edilebildiği için işlevini yitirecektir. Dikkat ederseniz yukarıdaki kodlarda  işlevleri yapan fonksiyonlarımızın sonunda True değerini döndürmüştük. Böylece programımız en son bu True degere bakara olayları gerçekleştirmekteydi. return olarak False yaptığımızda ise fonksiyonumuz fare veya klavye hareketini yerine getirmeyecektir. Böylece işlevleri bloke etmiş olacaktır.  Gelin bunu da kodlar üzerinde gösterelim.




Evet kısaca pyHook modülünü anlatmaya çalıştık. İleriki yazılarımızda bu modülü kullanarak arkaplan da izleme yapıp bunları kaydeden ve belirli zaman aralıklarıyla istenilen e-mail adresine gönderen bir program yazarız. Selmetle...
GitHub kodlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar